Koop de beste houtkachel voor stijl en comfort

Bij IGNIS kunt u de perfecte houtkachel vinden voor uw behoeften en smaak. Of het nu gaat om een inbouw houtkachel of een vrijstaand exemplaar. Verwarm uw huis met de warmte en charme van een houtkachel van iGNiS.

Onze uitgebreide collectie houtkachels

We hebben een uniek aanbod van efficiënte Scandinavische houtkachels, waaronder het vooraanstaande merk HETA. Deze houtkachels houden uw huis warm en zijn bovendien beter voor het milieu door volledige verbranding.

Houtkachel kopen bij ignis

Is het verstandig om een houtkachel te kopen?

Houtkachels zijn perfect voor diegenen die op een efficiënte manier hun huis willen verwarmen. Hedendaagse houtkachels van bekende merken bieden een hoger rendement. Een efficiënte houtkachel bespaart energie door weinig warmteverlies, waardoor het rendement hoog is en effectief werkt.

Of u nu een oude open haard wilt verbeteren. Of op zoek bent naar een moderne, efficiënte oplossing. Bij ons vindt u de haard of kachel die u zoekt.

Houtkachel van het merk Rais, model QTee 2

Vrijstaande houtkachel

Onze vrijstaande houtkachels zijn een charmante oplossing als aparte warmtebron in het middelpunt van je ruimte.

Inbouw houtkachel

Wilt u een inbouw houtkachel kopen? Vervang uw oude open haard of kachel en kies voor één van onze onze inbouw houtkachels. Geniet van extra warmte en stijl in huis.

Hangende houtkachel

Onze hangende houtkachels zijn modern en ruimtebesparend, perfect voor elke ruimte zonder stijl op te offeren.

Bezoek onze showroom

Houtkachel kopen bij IGNIS

Ervaar het verschil bij IGNIS, waar jouw tevredenheid onze hoogste prioriteit is. Ontdek ons grote aanbod. Ervaar onze goede service en advies op maat. Zie waarom wij de beste keuze zijn voor het kopen van een houtkachel.

Houtkachels van de beste merken

Ignis biedt al jarenlang een grote selectie bekende topmerken in de Benelux. Deze merken omvatten onder andere houtkachels van Focus en iFiRE. Bovendien hebben wij een ongezien assortiment van ecologische Scandinavische houtkachels die hoger renderen dan gemiddeld.

bezoek onze showroom

Onze tips voor het kopen van een houtkachel

Een houtkachel kopen is belangrijk voor je huis. Denk goed na over efficiëntie, veiligheid en uiterlijk. Het is een investering. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het kopen van een houtkachel.

Kies de juiste grootte

Koop een houtkachel die geschikt is voor de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Een te grote kachel kan oververhitting veroorzaken, terwijl een te kleine kachel mogelijk niet voldoende warmte produceert.

Besteed aandacht aan het onderhoud

Koop een houtkachel die gemakkelijk te reinigen is. Een verwijderbare aslade en toegankelijke rookkanalen maken het onderhoud gemakkelijk.

Betaal de juiste prijs

Er zijn houtkachels in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen kwaliteit en prijs.

Neem contact op

Laat je inspireren door onze houtkachels

Bekijk onze diverse collectie houtkachels, variërend van tijdloze klassiekers tot eigentijdse modellen. Ontdek specifieke kenmerken die elke kachel uniek maken en vind degene die perfect aansluit op jouw wensen.

Nog vragen? Bezoek onze showroom of lees onze antwoorden op de frequente vragen.

Hoeveel kost de installatie van een houtkachel?

De kosten voor de installatie van een houtkachel hangen af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de installatie, eventuele voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn, en de locatie van de installatie. Kom is langs in onze showroom voor een nauwkeurige schatting van de installatiekosten.

Wat is de meest efficiënte houtkachel?

De meest efficiënte houtkachel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ontwerp, de grootte, de materialen en de verbrandingstechnologie. Het is belangrijk om te kijken naar kachels met een hoog rendement en efficiënte verbrandingssystemen. Onze experts kunnen je helpen bij het vinden van een houtkachel met een hoog rendement.

Wat kost een vrijstaande houtkachel?

De kosten van een vrijstaande houtkachel variëren sterk, afhankelijk van het merk, het model, het ontwerp en de functies. Basismodellen kunnen beginnen bij enkele honderden euro’s, terwijl hoogwaardige modellen met geavanceerde functies aanzienlijk duurder kunnen zijn. In onze showroom kun je verschillende opties vergelijken en een kachel kiezen die past binnen je budget en voldoet aan je verwachtingen.

Welke haard geeft de meeste warmte?

De hoeveelheid warmte die een houtkachel produceert, wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het vermogen van de kachel, het ontwerp, de isolatie van de ruimte en de brandstof die wordt gebruikt. Over het algemeen geldt dat houtkachels met een hoger vermogen meer warmte kunnen produceren, maar het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede luchtcirculatie en isolatie in de ruimte om de warmte vast te houden.

Wat is de levensduur van een houtkachel?

De levensduur van een houtkachel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de kwaliteit van de kachel, het onderhoud en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen kunnen goed onderhouden houtkachels vele jaren meegaan, soms zelfs tientallen jaren. Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van de kachel en het controleren van onderdelen, kan de levensduur van de kachel verlengen. Het is ook belangrijk om de kachel te laten installeren door een professionele installateur om eventuele problemen te voorkomen.

Hoeveel warmte geeft een houtkachel?

De verwarmingscapaciteit van een houtkachel wordt uitgedrukt in kW.

De hoeveelheid kW die u nodig hebt, hangt af van de grootte van uw woning en de mate van isolatie. Kies tussen convectie en stralingswarmte:

  • Convectieketels verspreiden warmte door de lucht tussen de binnen- en buitenmantel van de kachel te laten circuleren. Deze kachel is geschikt voor grote ruimtes en kan dichter bij brandbaar materiaal staan dan een stralingskachel.
  • Stralingskachels zenden warmte uit in alle richtingen. Deze kachel is geschikt voor kleinere ruimtes en geeft een intensere warmte.

Welke verbrandingstechnologie moet mijn kachel hebben?

Een moderne houtkachel heeft een hoog rendement en produceert weinig schadelijke emissies. Dit is belangrijk voor zowel het milieu als uw portemonnee.

Hoe milieuvriendelijk is een houtkachel?

Houtkachels stoten CO2 uit, maar het is een hernieuwbare energiebron.

Moderne houtkachels met efficiënte verbrandingstechnologie stoten minder CO2 uit dan oudere kachels.