Koop de beste pelletkachel voor stijl en comfort

Bij IGNIS kunt u de perfecte pelletkachel vinden voor uw behoeften en smaak. Of het nu gaat om een inbouw pellet of een vrijstaande pellet. Verwarm uw huis met de warmte en charme van een pelletkachel van IGNIS.

Onze collectie pelletkachels

We hebben een uniek aanbod van efficiënte Italiaanse en Oostenrijkse pelletkachels, waaronder het vooraanstaande merk MCZ. Deze pelletkachels houden uw huis de hele dag door warm zonder dat u het toestel moet bijvullen gedurende de dag.

Pelletkachel kopen bij IGNIS

Is het verstandig om een pelletkachel te kopen?

Pelletkachels zijn perfect voor diegenen die op een efficiënte manier hun huis willen verwarmen. Hedendaagse pelletkachels van vaste waarden in de sector bieden een hoog rendement. Een efficiënte pelletkachel bespaart energie door weinig warmteverlies, waardoor het rendement hoog is en effectief werkt.

Of u nu een oude open haard wilt verbeteren. Of op zoek bent naar een moderne, efficiënte oplossing. Bij ons vindt u de pelletkachel die u zoekt.

Vrijstaande pelletkachel

Onze pelletkachels zijn een charmante oplossing als warmtebron in het middelpunt van je ruimte.

Inbouw pelletkachel

Wilt u een inbouw pelletkachel kopen? Vervang uw oude open haard of kachel en kies voor één van onze onze inbouw pelletkachels. Geniet van extra warmte en stijl in huis.

Bezoek onze showroom

Pelletkachel kopen bij IGNIS

Ervaar het verschil bij IGNIS, waar jouw tevredenheid onze hoogste prioriteit is. Ontdek ons grote aanbod. Ervaar onze goede service en advies op maat. Zie waarom wij de beste keuze zijn voor het kopen van een pelletkachel.

Pelletkachels van de beste merken

IGNIS biedt al jarenlang een grote selectie bekende topmerken in de Benelux. Deze merken omvatten onder andere pelletkachels van MCZ en Austroflamm. Bovendien hebben wij een ongezien assortiment van ecologische pelletkachels die hoger renderen dan gemiddeld.

bezoek onze showroom

Onze tips voor het kopen van een pelletkachel

Een pelletkachel kopen is belangrijk voor je huis. Denk goed na over efficiëntie, veiligheid en uiterlijk. Het is een investering. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het kopen van een pelletkachel.

Kies de juiste grootte

Koop een pelletkachel die geschikt is voor de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Een te grote kachel kan oververhitting veroorzaken, terwijl een te kleine kachel mogelijk niet voldoende warmte produceert.

Besteed voldoende aandacht aan het onderhoud

Een pelletkachel is onderhoudsintensief, deze dien je na elke 3 beurten te stofzuigen met een asstofzuiger. Daarnaast vergt een pelletkachel een jaarlijks onderhoud van de installateur. IGNIS heeft 5 servicewagens ter beschikking voor onze dienst na verkoop, deze personen staan elke dag klaar staan om u te helpen bij uw pechverhelping.

Betaal de juiste prijs

Er zijn pelletkachels in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen kwaliteit en prijs.

Neem contact op

Laat je inspireren door onze pelletkachels

Bekijk onze diverse collectie pelletkachels, variërend van tijdloze klassiekers tot eigentijdse modellen. Ontdek specifieke kenmerken die elke kachel uniek maken en vind degene die perfect aansluit op jouw wensen.

Nog vragen? Bezoek onze showroom of lees onze antwoorden op de frequente vragen.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt door het verbranden van samengeperste houtkorrels genaamd pellets. De pellets worden automatisch naar de verbrandingskamer gebracht en ontstoken. De vrijgekomen warmte verwarmt de ruimte, terwijl de rookgassen naar buiten worden afgevoerd.

Wat is de meest efficiënte pelletkachel?

Ja, verwarmen met pellets is meestal goedkoper dan verwarmen met gas. Pellets zijn vaak goedkoper dan aardgas. Moderne pelletkachels zijn ook efficiënter in het omzetten van brandstof in warmte, waardoor de stookkosten lager zijn dan bij gasverwarmingssystemen.

Hoe lang mag je een pellet kachel gebruiken?

In principe kan je een pelletkachel gedurende langere perioden gebruiken, maar het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Het exacte gebruik hangt af van de specifieke pelletkachel, over het algemeen kan je pelletkachels meerdere uren per dag veilig gebruiken. Afhankelijk van de behoeften en het ontwerp van het systeem.

Heb ik een schoorsteen nodig voor een pelletkachel?

Het is een misverstand dat pelletkachels met een eenvoudige geveldoorvoer kunnen worden aangesloten. Pelletkachels dienen wel degelijk een schoorsteen te hebben die zich tot 1,5 meter boven de dakrand bevind. Bij te weinig trek in de schoorsteen gaan de interne onderdelen in het toestel in overdrive en verslijten deze sneller.

Hoelang kan je branden met 15 kg pellets?

Met een zak pellets van 15 kg kan je ongeveer 10 uur mee voort. Het rendement van de kachel heeft invloed op de brandduur.