Uw expert in schoorsteentechnieken!

Ook voor uw schoorsteentechniek kunt u terecht bij IGNIS. Onze specialisten hebben alle knowhow in huis voor renovaties en plaatsingen van schoorsteenkanalen. Met ruim 25 jaar ervaring kunnen wij u met professionele expertise bijstaan voor al uw projecten.

Ik neem contact op

Services

  • Plaatsen van schoorsteenkanalen
  • Plaatsen van flexibels
  • Plaatsen van vaste schoorsteenkanalen
  • Schoorsteenvegen
  • Renovatie van schoorsteenkanalen

Essentiële Aspecten voor een Veilige en Efficiënte Haardinstallatie

Bij het plannen van een nieuwe haardinstallatie is het belangrijk om niet alleen te focussen op het ontwerp van de haard zelf, maar ook op de schoorsteen die het rookgas afvoert. Schoorsteentechnieken spelen een cruciale rol in zowel de veiligheid als de efficiëntie van uw haard.  Hier zijn enkele essentiële aspecten waar men rekening mee moet houden:

1. Materialen en Constructie: De materialen die worden gebruikt bij de constructie van de schoorsteen zijn van vitaal belang. Degelijke materialen zoals baksteen, keramische buizen of roestvrij staal worden aanbevolen voor hun duurzaamheid en bestendigheid tegen hoge temperaturen en corrosie.

2. Afmetingen en Lengte: De juiste afmetingen en lengte van de schoorsteen zijn essentieel voor een goede trek en efficiënte rookafvoer. Te korte schoorstenen kunnen leiden tot onvoldoende trek, terwijl te lange schoorstenen de efficiëntie van de haard verminderen. Onze experts helpen u bij het bepalen van de ideale afmetingen voor uw specifieke situatie.

3. Isolatie en Afdichting: Goede isolatie en afdichting van de schoorsteen voorkomt warmteverlies en vermindert het risico op condensatie, wat de veiligheid van uw haardinstallatie kan beïnvloeden. We zorgen voor hoogwaardige isolatiematerialen en zorgen voor een nauwkeurige afdichting van alle verbindingen.

4. Onderhoud: Regelmatig onderhoud en inspectie van de schoorsteen zijn van vitaal belang voor de veiligheid en prestaties van uw haard. Ons team biedt professionele schoorsteenveegdiensten om ervoor te zorgen dat uw schoorsteen vrij is van obstructies en structurele problemen voor bestaande klanten.

5. Veiligheidsnormen en Voorschriften: Wij volgen strikte veiligheidsnormen en voorschriften bij het ontwerp en de installatie van schoorsteentechnieken. Dit omvat naleving van lokale bouwvoorschriften en regelgeving met betrekking tot brandveiligheid.

Bij IGNIS streven we ernaar om hoogwaardige haardinstallaties te leveren die zowel esthetisch aantrekkelijk als veilig zijn. Onze expertise op het gebied van schoorsteentechnieken garandeert een probleemloze werking van uw haard, zodat u kunt genieten van warmte, comfort en gemoedsrust.