Pellet kachel

Pelletkachel en inbouw pelletkachel

Pelletkachels zijn sterk verbeterd in de afgelopen jaren! Overweeg je een pellet kachel te installeren? Bij IGNIS vind je diverse design pelletkachels van hoge kwaliteit.

Een pellet kachel is een betaalbare en milieuvriendelijke optie. Deze kachels zijn zuinig en leveren uitstekende prestaties. Ze zijn goedkoper dan aardgas (25% goedkoper) en diesel (tweemaal goedkoper).

Bovendien zijn ze ecologisch verantwoord. Onze kachels zijn ontworpen voor efficiënte en schone verbranding, met zeer lage emissieniveaus.

Kom langs in onze showroom te Nazareth of Waasmunster voor meer informatie.

Ik neem contact op

Bij Ignis vind je de ruimste keuze aan pelletkachels

Design pelletkachel

Onze pelletkachels zijn uitgerust met moderne elektronica, allemaal ontworpen om het je gemakkelijk te maken. Je kan eenvoudig de thermostaat instellen, de brandtijd regelen en bepalen wanneer de haard aan- en uitgeschakeld moet worden. We hebben aan alles gedacht, zodat jij zorgeloos kan genieten.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt door het verbranden van samengeperste houtkorrels genaamd pellets. De pellets worden automatisch naar de verbrandingskamer gebracht en ontstoken. De vrijgekomen warmte verwarmt de ruimte, terwijl de rookgassen naar buiten worden afgevoerd.

Is stoken met pellets goedkoper dan gas?

Ja, verwarmen met pellets is meestal goedkoper dan verwarmen met gas. Pellets zijn vaak goedkoper dan aardgas. Moderne pelletkachels zijn ook efficiënter in het omzetten van brandstof in warmte, waardoor de stookkosten lager zijn dan bij gasverwarmingssystemen.

Hoe lang mag je een pellet kachel gebruiken?

In principe kan je een pelletkachel gedurende langere perioden gebruiken, maar het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Het exacte gebruik hangt af van de specifieke pelletkachel, over het algemeen kan je pelletkachels meerdere uren per dag veilig gebruiken. Afhankelijk van de behoeften en het ontwerp van het systeem.

Heb ik een schoorsteen nodig voor een pelletkachel?

Het is een misverstand dat pelletkachels met een eenvoudige geveldoorvoer kunnen worden aangesloten. Pelletkachels dienen wel degelijk een schoorsteen te hebben die zich tot 1,5 meter boven de dakrand bevind. Bij te weinig trek in de schoorsteen gaan de interne onderdelen in het toestel in overdrive en verslijten deze sneller.

Hoelang kan je branden met 15 kg pellets?

Met een zak pellets van 15 kg kan je ongeveer 10 uur mee voort. Het rendement van de kachel heeft invloed op de brandduur.

Wil je graag een pelletkachel kopen? Of heb je vragen? Neem contact op via onderstaande knop voor een afspraak.

Contacteer ons

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.