Waterdamp haard

Een waterdamp haard is een goede vervanging voor een open haard en wordt ook wel een sierhaard genoemd. Met het speciale mist effect krijg je een realistisch vuurbeeld dat lijkt op een echte gas- of houthaard.

Of je nu een waterdamp haard wilt die in een open haard past of een vrijstaande kachel zoekt, ons brede aanbod biedt genoeg keuze. Je zult zeker de haard vinden die het beste bij jou past.

Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie.

Contacteer ons

Bij Ignis vind je de beste haarden en de ruimste keuze

Waterdamp haard

Een haard op waterdamp is energiezuinig, milieuvriendelijk en bovendien extreem veilig. En hoewel het vuureffect heel hard lijkt op dat van een gas- of houthaard is het niet hetzelfde. Hierbij is het vuureffect koud, wat wil zeggen dat je er dus geen warmte van het vuur zal krijgen…

Maar niet getreurd, want veel van deze haard soort hebben ingebouwde verwarmingselementen die warmte genereren voor jouw woning.

Dit is de ideale oplossing als je opzoek bent naar een duurzame manier om jouw woning gezelliger te maken. Voor deze open haard hoef je dus ook geen grote verbouwingen te doen, wat alleen maar zorgt voor meer gebruiksgemak.

Wat is een waterdamp haard?

Dit is een type haard dat waterdamp gebruikt om een realistisch vlameffect te creëren. In plaats van echt vuur wordt water verwarmd tot damp, die opstijgt en wordt verlicht door LED-verlichting om eruit te zien als een echt vuur. Het geeft de sfeer van een open haard zonder dat je een schoorsteen of rookafvoer nodig hebt.

Wat kost deze haard?

De prijs van een waterdamp haard hangt af van het merk, het model en de functies die het heeft. Over het algemeen variëren de prijzen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Bezoek onze showrooms of neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie over de prijzen.

Geeft deze haard warmte?

Ondanks dat een waterdamp haard geen echte vlammen heeft, kan het wel warmte geven. De meeste waterdamp haarden hebben ingebouwde verwarmingselementen die de ruimte kunnen verwarmen. Je kunt de warmte aanpassen met de bedieningselementen op de haard, zodat je de gewenste temperatuur kunt instellen.

Contacteer ons